عراقچی: گروسی به فشار‌های غیرموجه برخی کشور‌ها وقعی ننهد ادعای رسانه ایتالیایی: استقلال با پیشنهاد ۴ میلیون یورویی به‌دنبال استراماچونی است حزب‌الله: در زمان و مکان مناسب پاسخ اسرائیل را می‌دهیم سانحه تصادف برای نایب قهرمان کشتی المپیک جزییات دستگیری سرشبکه قاچاق سوخت در هرمزگان نتیجه برندگان قرعه‌کشی ایران خودرو اعلام شد جزئیات کشف بزرگ‌ترین زمین‌خواری ایران به مساحت هزار هکتار اطلاعیه باشگاه استقلال در خصوص اظهارات اخیر موسیمانه رئیس جمهور مصر: در ظلم کوچاندن ملت فلسطین مشارکت نخواهیم کرد مجمع تشخیص با پرداخت کامل متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دولت موافقت کرد استارلینک برای آیفون فعال شد مبلغ عیدی کارمندان دولت ۱۴۰۴ مشخص شد معاون وزیر کشور: ۲ میلیون مهاجر غیرقانونی افغانستانی در ایران زندگی می‌کنند تیراندازی یکی از اراذل و اوباش سابقه دار هنگام تردد با خودرو شخصی و زخمی شدن یک شهروند کفاشیان و عزیزی‌خادم در انتخابات فدراسیون فوتبال ردصلاحیت شدند

دود کباب هم سرطان‌زاست

غذا‌های خوشمزه و پرچربی که می‌خوریم، همگی سرطان‌زا هستند؛ چون از روغن زیاد و انواع چاشنی‌ها استفاده می‌شود که برای سلامت ما مفید نیستند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۴ - ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 22
کد خبر: ۲۰۹۸۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ وقتی وارد رستوران می‌شویم و بوی طبخ کباب به مشام ما می‌خورد، تصمیم می‌گیریم چند سیخ کوبیده سفارش بدهیم. در حالی که نمی‌دانیم با خوردن هر لقمه کباب چرب زغالی، ترکیبات سرطان‌زا را وارد بدن خودمان می‌کنیم.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف فست فود‌ها و غذا‌های سرخ شده با روغن‌های زیاد، مهم‌ترین عامل ابتلاء به سرطان به شمار می‌آیند و ما از این واقعیت تلخ، خبر نداریم و آن را جدی نمی‌گیریم.

سید علی کشاورز متخصص تغذیه، در برنامه پرسشگر، با موضوع بررسی علل شیوع سرطان‌ها در کشور، به وضعیت تغذیه جامعه اشاره کرد و گفت: آلودگی مواد غذایی از لحظه کشت و استفاده بی رحمانه از کود‌های شیمیایی ازُت، آغاز می‌شود.

وی افزود: وقتی ازت توتال مواد غذایی بالا باشد، به راحتی ترکیبات نیتروزامین که سرطان‌زا هستند، وارد بدن ما می‌شود.

کشاورز با عنوان این مطلب که تغذیه عامل اصلی یک سوم سرطان‌ها است، گفت: در بروز تمامی سرطان‌ها، تغذیه نقش دارد.

وی افزود: غذایی که به شدت سرخ می‌شود و تغییر رنگ می‌دهد، ترکیبات سرطان‌زا ایجاد می‌کند. همچنین، وقتی روغن کباب روی آتش می‌چکد و دود ایجاد می‌کند، این دود سرطان‌زا است.

کشاورز با عنوان این مطلب که شیوه پخت غذا در کشور ما و همچنین مصرف فست فود‌ها در بروز سرطان‌ها نقش دارند، گفت: در دنیا استفاده از افزودنی‌ها را محدود کرده‌اند و نیتریت هم ممنوع شده و نیترات جای آن را گرفته است، اما در کشور ما همچنان از نیتریت استفاده می‌شود.

این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه باید برنامه ریزی‌های ما از زمین‌های کشاورزی آغاز شود، تصریح کرد: رستوران‌ها برای خوش طعم کردن غذا‌ها از روغن زیاد و انواع چاشنی‌ها استفاده می‌کنند.

کشاورز گفت: متأسفانه رستوران سالم شهری و بین راهی نداریم که بشود غذای سالم خورد و اگر هم باشد، خیلی کم و انگشت شمارند.

وی افزود: یک اشتباه استراتژیک هم در دادن سوبسید به مواد غذایی داریم، به طوری که این سوبسید را به شکر و روغن می‌دهیم؛ در حالی که باید به جای شکر و روغن، این سوبسید به شیر، مرغ، ماهی و گوشت داده شود تا این گرفتاری‌ها کم شود. / مهر

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار